Tarihçemiz

German Maltese Vietnamese
Greek Norwegian Welsh
Haitian Creole Persian
//   TRANSLATE with COPY THE URL BELOW Back EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back //

28.12.2012 2579

Halk Eğitimi Merkezimiz 29.06.1979 tarihinde hükümet konağının 2.katında çalışmalarına başlamıştır. Şu anda Sağlık Meslek Lisesi olan belediyeye ait binanın zemin katı kurs yeri olarak kullanılmıştır. Kendine ait binanın olmayışı çeşitli arayışlara yöneltmiş olup,bir süre ilçe halk kütüphanesinin 2.katında halkımıza hizmet vermeye devam etmiş daha sonra halen etkinliklerine devam etmekte olduğu maliyeye ait lojmana taşınmıştır.Daha sonra ilçemiz Dört Eykül İlkokulu B Bloğunda hizmet vermeye devam etmiştir. Merkezimiz Dört Eylül İlkokulu B Blok ta faaliyetlerini sürdürmekte iken binamızın yıkım kararı üzerine ilçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) nin girş katında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Vatandaşlarımıza daha verimli olabilmek amacıyla Halk Eğitimi Geliştirme Derneğimiz vasıtasıyla 2000 yılında bir adet Tofaş marka 1991 model kartal otomobil alınmıştır.Daha sonra aynı amaç doğrultusunda yapılan girişimler sonucunda çeşitli dikiş makineleri kurumumuza kazandırılarak kursiyerlerin hizmetine sunulmuştur.

Kurumumuz çağa ayak uydurarak kendini yenileme gayreti içindedir. Yapılan girişimler sonucunda bilgisayar laboratuarı Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde oluşturulmuştur. Gençlerimizin meslek kazanmalarına yardımcı olabilmek amacıyla kullanımlarına sunulmuştur.

Halk Eğitimi Merkezimiz sadece meslek kazandırıcı kurslara ağırlık vermekle kalmayıp, kursiyerlerimize yönelik sosyal-kültürel kurslarla da gençlerimizi hayata hazırlamaktadır.

Yetişkinlere yönelik olarak açılan kurslarla okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmekte ayrıca boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamaktadır.

Kurulduğu tarihten günümüze kadar 1979-80 Galip ÖNCÜ,1980-84 Nuri AKSOY, 1986-89 İbrahim METİN,1990-94 İrfan ŞAPÇI Halk Eğitimi Merkezi müdürü olarak hizmet vermişlerdir. 2000-2010 yıllarında Halil TUNA müdürlük görevini sürdürmekteyken,2010-2015 yıllarında Süleyman YALÇIN olmuştur. Sırasıyla İlker BAYAR, Saim AÇIKGÖZ ve Mustafa AÇIKGÖZ kurumumuzda müdürlük görevini yürütmüşlerdir. Kurumumuza son olarak  14/09/2017 tarihinde Hasan ORUÇ müdür olarak atanmış olup halen bu görevini sürdürmektedir.

TRANSLATE with x English
Arabic Hebrew Polish