Genel ve Mesleki Kurslarımız

07.10.2016 3875

 

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİNDE HANGİ TÜR KURSLAR AÇILIR?

Halk eğitimi merkezlerinde

·         Okuma-yazma kursları

·         Mesleki-teknik kurslar

·         Sosyal-kültürel kurslar

olmak üzere 3 farklı alanda kurslar açılmaktadır.  İhtiyaç duyulan her alanda kurslar düzenlenir. 

·         Okuma-Yazma Kursları:Kişilere okuma-yazmayı öğretmek,hem de bu beceriyi günlük yaşamda kullanabilmelerini sağlamak için birinci ve ikinci kademe okuma-yazma kursları,Halk Eğitimi Merkezlerince açılmaktadır.

·         Mesleki Teknik Kurslar:Beceri Geliştirme ve Meslek Kazandırma olmak üzere iki şekilde gerçekleşir.

·  Beceri Geliştirme ? Mesleki ve teknik eğitim görme olanağı bulamamış ya da eksik eğitim almış kişileri mesleğe hazırlamak,iş alışkanlıkları kazandırmak,onları pasif tüketicilikten aktif üretici konumuna getirmek,bir iş yerinde çalışabilmek,kendi işini kurabilecek bilgi ve beceriye kavuşturmak amacıyla düzenlenir.

·         Meslek Kazandırma ? Bir meslek dalında çalışanları ya da meslek edinmek isteyenleri geliştirmek,yeniliklere hazırlamak,işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu eleman olarak yetiştirme amacıyla düzenlenir.

·        Sosyal ve Kültürel Kurslar:Toplumun kültür düzeyini yükseltmek,kişilerin sosyal ve kültürel gelişimini desteklemek; bilgi, beceri kazandırmak;okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğretmek;eksik kalan genel eğitimlerini tamamlamak;bir üst öğrenim sınavlarına hazırlamak;kültürel değerlerimizi korumak; yaşatmak,yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenir. Bu kurslar, gerektiğinde okul öncesi eğitim çağındaki çocukları da kapsayacak şekilde düzenlenebilir.

Merkezimizde açılan kursların listesi için kurslarımız sayfasını ziyaret ediniz.

KURSLAR NASIL AÇILIR?    

Kurslar ın açılabilmesi için en az 12 kişilik katılımın tamamlanması gerekmektedir. Bazı özel kurslarda bu sayı azalabilir yada artabilir. Örneğin Okuma Yazma, Özel (Engelli) Bireylere yönelik kurslar 1 kişiye dahi açılabilmekteyken Bilgisayar Kullanımı kursu için 12 kişi şartı aranmaktadır. Kurs katılımı için yeterli kursiyer sayısı tamamlandığında, kurs öğretmenininde uygun (başka kursta görevli olmaması ) olmasıyla kurslarımız açılır. Kurs açılacağı zaman kayıtları alınan kursiyerlere telefon yoluyla bilgi verilir.

TRANSLATE with x English
Arabic Hebrew Polish
Bulgarian Hindi Portuguese
Catalan Hmong Daw Romanian
Chinese Simplified Hungarian Russian
Chinese Traditional Indonesian Slovak
Czech Italian Slovenian
Danish Japanese Spanish
Dutch Klingon Swedish
English Korean Thai
Estonian Latvian Turkish
Finnish Lithuanian Ukrainian
French Malay Urdu
German Maltese Vietnamese
Greek Norwegian Welsh
Haitian Creole Persian  
//   TRANSLATE with COPY THE URL BELOW Back EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back //