BAŞVURU YAPACAKLARIN DİKKATİNE
Halk Eğitimi Merkezleri Ücretli Usta Öğretici Başvuruları Her Yıl E-Yaygın Sistemi Üzerinden E-Devlet Şifresi İle 01 – 31 Ağustos tarihleri arasında yapılmaktadır. (e-yaygın sistemine bağlanmak için Tıklayınız) Ücretli Usta Öğreti Başvuru Sonuçları Ve Sıralaması ise 15 Eylül Tarihinden Sonra Açıklanır. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Takvim Dışı Başvurular Yıl Boyunca Devam Etmektedir. Ancak Takvim İçi Başvuru Sıralamasında yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 7 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak e-Yaygın sistemi üzerinden sıralama yapılarak görevlendirme yapılır. (HBÖKY-26)
E-Yaygın Ücretli Usta Öğretici Başvurusu Altı Aşamadan Oluşmaktadır.
Birinci Aşama: Mezuniyet Belgeleri,
İkinci Aşama: Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri,
Üçüncü Aşama: İş Deneyimi Bilgileri,
Dördüncü Aşama: Diğer Belgeler,
Beşinci Aşama: Kurum Ve Kurs Seçimi,
Altıncı Aşama:Başvuruyu Tamamlayın.
Mezuniyet Belgeleri Bölümü:
Mezuniyet Belgeleri Bölümünde öncelikle mezun olduğunuz alanı doğru seçiniz.
Örneğin Eğitim Fakültesi Mezunu iseniz Lisans (Pedagojik Formasyon/Eğitim Fakültesi) seçeneğini, diğer fakültelerden mezun iseniz Lisans, iki yıllık Yüksekokul mezunları Önlisans vb.
Mezuniyet Bilgileri kısmını alt bölümleri ile birlikte eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra KAYDET butonuna tıklayarak Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri Bölümüne geçiniz.
Not: Birden Fazla Alandan Mezun Olanlar Her Alanı Ayrı Ayrı Ekleyebilir.
Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri Bölümü:
Bu bölümde Ustalık Belgesi, 4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi, 4. Seviye ve üzeri Mesleki Yeterlilik Belgelerinden herhangi birine sahip olanlar tüm belgeleri için yükleme yapabilirler. Belgesi olmayanlar boş bırakıp KAYDET butonuna tıklayarak İş Deneyimi Bilgileri Bölümüne geçmeleri gerekmektedir.
İş Deneyimi Bilgileri Bölümü:
Bu bölümde e-Devlet üzerinden alınan Barkodlu Ayrıntılı SGK Hizmet Dökümüyüklenerek bu belgede yer alan bilgilere göre doldurulacaktır. Bu bölümde dikkat edilecek en önemli husus Usta Öğreticilik, Öğretmenlik ve ücretli öğretmenlikte geçen süreler sayılarak işlenecektir. Diğer hizmet kollarında çalışılan süreler dikkate alınmayacaktır. Hizmet dökümünde yer alan meslek kodları kısımlarından bakarak kendi alanınızda çalıştığınız süreyi hesap edebilirsiniz. Yıllara göre çalışılan süreler tabloda toplanarak işlendikten sonra KAYDET butonuna tıklayarak, alanlarında ilk defa görev alacak kişiler herhangi bir işlem yapmadan KAYDET butonuna tıklayarak Diğer Belgeler Bölümüne geçmeleri gerekmektedir.
Diğer Belgeler Bölümü:
Bu Bölüm Usta Öğreticilik Belgesi, Antrenörlük Belgesi, İcazet Belgesi, Oryantasyon Belgesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi Ve Diğer Belgelerden Oluşur. Belgeniz Varsa Yükleyin.
Kurum ve Kurs Seçimi Bölümü:
Kurum ve Kurs Seçimi bölümünde yeterlilik belgelerinize uygun olarak hangi alanlarda kurs verebileceğinizi https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx adresinde kurs programlarındaki eğitici niteliğini kontrol ederek yeterlilik sahibi olunan kurslar tercih edilmelidir. Birden fazla kurs programında görev alabilirsiniz. Ayrıca eğitici olarak görev almak istediğiniz Halk Eğitimi Merkezini seçip KAYDET butonuna tıklayarak Başvuruyu Tamamlayın kısmına geçiniz.
Başvuruyu Tamamlayın Bölümü:
Başvurunuzun son aşaması olan Başvuruyu Tamamlayın kısmında Telefon Numarası ve e-mail adresi girildikten sonra İş Durumu kısmına Ücretli Usta Öğretici seçeneğini seçip KAYDET butonuna tıklayarak başvuruyu tamamlayın.
• Her sayfada ayrı ayrı kaydetme işlemi yapmayı unutmayınız.
• Sistemden başvuru yaptıktan sonra belgeleriniz ilgili kurum tarafından incelenenip onay verilir. Hatalı belge yüklenmesi durumunda yüklenen belge kurum tarafından rededilir ve rededilme nedeni yazılır. Bu nedenle başvuru durumunuzu e-yaygin sisteminden kontrol ederek yasal süre içerisinde onaylanmış olmasından emin olunuz. Aksi takdirde başvurunuz iptal edilir.
E-yaygın dan başvuru adımları videosu (TIKLAYINIZ)